
Co budete potřebovat (na 1 porci):
Na vývar
- odřezky z ryby – kůži, hlavu apod.,
- 50 gramů mrkve,
- 50 gramů celeru,
- 50 gramů petržele,
- bobkový list,
- 5 kuliček nového koření,
- 5 kuliček pepře.
Na polévku
- 300 ml vývaru,
- 50 g fileta z lososa s kůží,
- řepkový olej,
- 50 gramů mrkve, nakrájené na kolečka,
- 50 gramů vodnice, nakrájené na kostičky,
- kopr,
- sůl a pepř.
Na „celestýnské“ nudle
- 1 odměrka KetoMix pažitkovo-cibulové omelety.
Postup
Nejprve si připravte vývar. Odřezky z lososa (můžete použít i odřezky z jiné ryby) dejte spolu se zeleninou a kořením do hrnce a zalijte vodou. Vývar nechte táhnout nejméně 1 hodinu. Pak sceďte. Lososa nakrájejte na kostky. Na 1 lžíci řepkového oleje krátce osmahněte mrkev a ředkev. Zalijte vývarem a asi 10 minut povařte. Osolte. Přidejte kousky lososa a povařte dalších asi 5 minut. Dochuťte koprem, solí a pepřem. Podle návodu na obalu připravte pažitkovo-cibulovou omeletu. Po vychladnutí ji natrhejte na noky nebo nakrájejte na nudličky, které přidejte do polévky.