Losos s limetkovým máslem

Recept na salát s tuňákem. 

Jídlo je vhodné od 2. fáze ketonové diety.

Co budete potřebovat:

  • 100 g filetu z lososa,
  • sůl, pepř,
  • olivový olej,
  • 1⁄4 lžíce nasekané limetkové kůry.

Limetkové máslo:

  • 1 stroužek česneku,
  • 15 ml čerstvé limetkové šťávy,
  • 1⁄2 lžičky soli a 1⁄4 lžičky černého pepře 15 g změklého másla.

Postup:

Nejprve udělejte limetkové máslo: Česnek utřete s limetkovou šťávou, solí a pepřem co nejvíc dohladka, ideálně v těžkém hmoždíři. Pak směs postupně přidávejte ke změklému máslu a dokonale promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout. Filety důkladně ze všech stran osolte a opepřete, lehce potřete olivovým olejem a pak je čtyři minuty z každé strany grilujte. Posypte limetkovou kůrou a podávejte s plátkem limetkového másla a zeleninovým salátem.