Losos s limetkovým máslem

Recept na salát s tuňákem. Jídlo je vhodné od 2. fáze keto diety.

salmon-1238662_1920

Jídlo je vhodné od 2. fáze ketonové diety.

Suroviny

  • 100 g filetu z lososa
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 1⁄4 lžíce nasekané limetkové kůry

Limetkové máslo:

  • 1 stroužek česneku
  • 15 ml čerstvé limetkové šťávy
  • 1⁄2 lžičky soli a 1⁄4 lžičky černého pepře ` 15 g změklého másla

Postup

Nejprve udělejte limetkové máslo: Česnek utřete s limetkovou šťávou, solí a pepřem co nejvíc dohladka, ideálně v těžkém hmoždíři. Pak směs postupně přidávejte ke změklému máslu a dokonale promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout. Filety důkladně ze všech stran osolte a opepřete, lehce potřete olivovým olejem a pak je čtyři minuty z každé strany grilujte. Posypte limetkovou kůrou a podávejte s plátkem limetko- vého másla a zeleninovým salátem.


monika-telupilova-foto
Autor článku
Monika Tělupilová

Výživová poradkyně s desetiletou praxí v podnikání v oblasti výživy a vystudovaná nutriční terapeutka. Založila dvě pobočky výživové poradny, a to v Šumperku v roce 2010 a v Brně v roce 2012. Za dobu působení jimi prošlo několik tisíc klientů. Každodenně pomáhá desítkám lidí s úpravou jídelníčku za účelem zdravého stravování, redukce či nabírání hmotnosti. V roce 2017 byla porotkyní a součástí nutričního týmu pečujícího o finalistky České MISS. Výsledky úspěšných klientů můžete najít v časopise Tina. Několikrát vystupovala v ČT v pořadu Sama doma a Dobré ráno. Pravidelně publikuje v Brněnském deníku Rovnost, její citace se objevují v článcích na internetových portálech v Česku i na Slovensku. Je nutriční garantkou celorepublikového projektu Pestrá strava – CEFF v České i Slovenské republice.