
Jídlo je vhodné od 2. fáze ketonové diety.
Suroviny
- 100 g filetu z lososa
- sůl, pepř
- olivový olej
- 1⁄4 lžíce nasekané limetkové kůry
Limetkové máslo:
- 1 stroužek česneku
- 15 ml čerstvé limetkové šťávy
- 1⁄2 lžičky soli a 1⁄4 lžičky černého pepře ` 15 g změklého másla
Postup
Nejprve udělejte limetkové máslo: Česnek utřete s limetkovou šťávou, solí a pepřem co nejvíc dohladka, ideálně v těžkém hmoždíři. Pak směs postupně přidávejte ke změklému máslu a dokonale promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout. Filety důkladně ze všech stran osolte a opepřete, lehce potřete olivovým olejem a pak je čtyři minuty z každé strany grilujte. Posypte limetkovou kůrou a podávejte s plátkem limetko- vého másla a zeleninovým salátem.