Kulajda

Místo brambor kedlubna, trochu kmínu, proteinová polévka a skvělá odlehčená kulajda je na světě. Na konec ozdobte vajíčkem, připraveným na jakýkoliv způsob a pochutnejte si již od 1. fáze.  

Co budete potřebovat na 1 porci: 

  • Proteinová polévka s houbovou příchutí, 
  • 100 g hub, 
  • trochu vody, 
  • 100 g kedlubny, 
  • 1 vejce, 
  • sůl a kmín, 
  • kopr, 
  • trochu octa. 

Postup 

Sušené (předem namočené) nebo čerstvé na kostky nakrájené houby dejte vařit do osolené vody. Přidejte kmín a oloupanou, na kostky nakrájenou kedlubnu. Když je kedlubna skoro měkká, zalijte ji houbovou polévkou a povařte. Poté polévku ochuťte solí, octem a nasekaným koprem.