Špenátový koláč z KetoMix omelety

 

shutterstock_1339642346

Co budete potřebovat

1 porce
Od 2. fáze

Na těsto:

Pro náplň:

  • mističku špenátu bez vody,
  • česnek, sůl, pepř,
  • jeden žloutek,
  • lžíci nízkotučného tvarohu (můžete přidat kousek nastrouhaného uzeného Šmakouna).

Postup

Směs na omeletu, bílek, vodu, sůl a kypřící prášek vyšlehejte do husté bílé pěny. Dejte do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem a vložte předpéct do trouby asi na 10 minut při 190 až 200°C. Mezitím si připravte špenátovou náplň. Špenát bez vody osolte, opepřete, přidejte česnek, jednu lžíci tvarohu, kousek nastrouhaného uzeného Šmakouna, jeden žloutek a vše promíchejte. Náplň natřete na předpečený korpus a dále pečete asi 15 až 20 minut do růžova.

Autor: Miloslava Šperlová


eva-sroka
Autor článku
Eva Sroka

Odbornice v oblasti PR a marketingu. Vystudovala sociální a masovou komunikaci na Univerzitě Jana Amose Komenského v Praze. Zkušenosti má z oblasti externí, interní a on-line komunikace, v řízení lidských zdrojů, CSR nebo pořádání událostí. Eva Sroka působila 18 let v největší české PR agentuře, kde se následně stala jedním z partnerů. Řídila komunikaci řady klientů v privátní oblasti. Nějaký čas působila také jako vedoucí oddělení komunikace Českého rozhlasu. Od roku 2017 se specializuje na komunikaci nízkosacharidového stravování.