Špenátová roláda s tvarohovou náplní

 

0eefc2acf63c297f3220dab110989a59

Co budete potřebovat

1 porce
Od 2. fáze

Roláda

  • 1 odměrku sýrové omelety KetoMix
  • 3 lžíce špenátového protlaku (i s obsaženou vodou)
  • sůl, pepř, česnek

Sypkou směs na omeletu vyšlehejte dohromady s bílkem a se třemi lžícemi špenátu, osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný česnek. Šlehejte tak dlouho, až je konzistence hustá. Předehřejte troubu na 200°C, nachystejte si plech s pečícím papírem, těsto rozetřete na ploše asi 30 x 20 cm a pečte cca 13 až 15 minut.

Náplň

  • 1 lžíce nízkotučného tvarohu
  • sůl, pepř
  • malou červenou cibuli, jeden stroužek česneku

Cibulku nakrájejte na drobné kostičky, česnek prolisujte a vše smíchejte s tvarohem. Osolte a opepřete. Upečenou roládu opatrně ještě za tepla srolujte a nechejte chvíli vychladit. Potom rozviňte, natřete náplní, znovu srolujte a dejte chladit ve fólii do lednice. 


monika-telupilova-foto
Autor článku
Monika Tělupilová

Výživová poradkyně s desetiletou praxí v podnikání v oblasti výživy a vystudovaná nutriční terapeutka. Založila dvě pobočky výživové poradny, a to v Šumperku v roce 2010 a v Brně v roce 2012. Za dobu působení jimi prošlo několik tisíc klientů. Každodenně pomáhá desítkám lidí s úpravou jídelníčku za účelem zdravého stravování, redukce či nabírání hmotnosti. V roce 2017 byla porotkyní a součástí nutričního týmu pečujícího o finalistky České MISS. Výsledky úspěšných klientů můžete najít v časopise Tina. Několikrát vystupovala v ČT v pořadu Sama doma a Dobré ráno. Pravidelně publikuje v Brněnském deníku Rovnost, její citace se objevují v článcích na internetových portálech v Česku i na Slovensku. Je nutriční garantkou celorepublikového projektu Pestrá strava – CEFF v České i Slovenské republice.