Zapečené žampiony portobello

Recept pro zapečené žampiony portobello. Jídlo je vhodné od 2. fáze keto diety.

0eefc2acf63c297f3220dab110989a59

Co budete potřebovat

1 porce
Od 2. fáze

  • 3 portobello žampiony
  • 1 odměrku KetoMix sýrové omelety
  • 1 lžíci tvarohu
  • 1 červenou cibuli
  • 1 zelenou papriku
  • kousek čínského zelí
  • olivový olej, sůl, pepř, koření adžika, bylinky

Postup

Orestujte cibulku na trošce oleje, přidejte na kostičky nakrájenou papriku a čínské zelí, osolte, opepřete a nechejte lehce vychladit. Přidejte lžíci tvarohu, odměrku (nebo vrchovatou lžíci) KetoMix sýrové omelety, dvě lžíce a vše zamíchejte. Žampiony oloupejte, očistěte a vykrojte jim nožičku. Dejte na plech nebo pekáček, posypejte kořením adžika, navrch přidejte připravenou směs a jeden plátek 20% eidamu. Pečte na 210°C asi 15 až 20 minut.


monika-telupilova-foto
Autor článku
Monika Tělupilová

Výživová poradkyně s desetiletou praxí v podnikání v oblasti výživy a vystudovaná nutriční terapeutka. Založila dvě pobočky výživové poradny, a to v Šumperku v roce 2010 a v Brně v roce 2012. Za dobu působení jimi prošlo několik tisíc klientů. Každodenně pomáhá desítkám lidí s úpravou jídelníčku za účelem zdravého stravování, redukce či nabírání hmotnosti. V roce 2017 byla porotkyní a součástí nutričního týmu pečujícího o finalistky České MISS. Výsledky úspěšných klientů můžete najít v časopise Tina. Několikrát vystupovala v ČT v pořadu Sama doma a Dobré ráno. Pravidelně publikuje v Brněnském deníku Rovnost, její citace se objevují v článcích na internetových portálech v Česku i na Slovensku. Je nutriční garantkou celorepublikového projektu Pestrá strava – CEFF v České i Slovenské republice.