Koprovka s kedlubnovým bramborem

Recept na koprovku s kedlubnovým bramborem. Jídlo je vhodné od 1. fáze keto diety.

koprovka

Na 1 porci budete potřebovat:

Recept je vhodný od 1. fáze.

Postup

Předem si připravte zeleninový vývar. Doporučujeme zeleninu nejprve zprudka orestovat. Mezitím oloupejte kedlubnu a nakrájejte na drobné kostičky. Vařte v osolené vodě doměkka jako klasické brambory. Uvařte si vejce. Pokud máte raději na hniličko, vařte ho asi 6-7 minut. Do 0,5 l vývaru přidejte nasekaný kopr. Přiveďte k varu a zaprašte ½ odměrky směsi na omeletu. Míchejte metličkou. Pokud vám koprová omáčka nehoustne, přidejte druhou polovinu odměrky s omeletou. Na závěr omáčku dochuťte octem, solí a pepřem. Doporučujeme si ocet vedle v rendlíčku převařit, abyste odstranili štiplavou chuť. Neztratí kyselost, ale bude jemnější. Pokud byste si rádi koprovku ještě přisladili, můžete použít čekankový sirup. Low carb koprová omáčka se servíruje s kedlubnovým bramborem a  uvařeným vejcem.

Přejeme dobrou chuť!


92667942_615352669020886_8350662951782318080_n
Autor článku
Tereza Vincourová

Vystudovala veřejnou správu na Univerzitě Palackého v Olomouci. Po škole působila 5 let u Českých drah, kde se věnovala marketingu a nákupu mediálního prostoru. Již 15 let je vegetariánkou a zajímá se o zdravý životní styl a správnou životosprávu. Kromě toho se věnuje také ilustraci knih nebo malování. Má za sebou 5 autorských výstav. Věnuje se také hudbě, konkrétně hře na klavír, basovou kytaru a zpěvu.