
Na 1 porci budete potřebovat:
Recept je vhodný od 1. fáze.
- zeleninový vývar 0,5 -1 l,
- 1 odměrka KetoMix zeleninové omelety,
- kopr,
- sůl a pepř,
- kedlubna,
- čekankový sirup,
- vejce (už od 1. fáze).
Postup
Předem si připravte zeleninový vývar. Doporučujeme zeleninu nejprve zprudka orestovat. Mezitím oloupejte kedlubnu a nakrájejte na drobné kostičky. Vařte v osolené vodě doměkka jako klasické brambory. Uvařte si vejce. Pokud máte raději na hniličko, vařte ho asi 6-7 minut. Do 0,5 l vývaru přidejte nasekaný kopr. Přiveďte k varu a zaprašte ½ odměrky směsi na omeletu. Míchejte metličkou. Pokud vám koprová omáčka nehoustne, přidejte druhou polovinu odměrky s omeletou. Na závěr omáčku dochuťte octem, solí a pepřem. Doporučujeme si ocet vedle v rendlíčku převařit, abyste odstranili štiplavou chuť. Neztratí kyselost, ale bude jemnější. Pokud byste si rádi koprovku ještě přisladili, můžete použít čekankový sirup. Low carb koprová omáčka se servíruje s kedlubnovým bramborem a uvařeným vejcem.
Přejeme dobrou chuť!