Čekankový sirup 350g

CEK
27 hodnocení

Sladidlo nové generace vyrobené patentovanou metodou z kořene čekanky. Sirupem můžete sladit čaj, kafe nebo s ním péct a nemusíte se bát, že narušíte ketózu!

  • vysoký obsah prospěšné vlákniny inulinu 71%
  • glykemický index menší než 5
  • obsah cukru méně než 5%
  • bez lepku, laktózy a konzervantů
  • 230 Kč 20 Kč –9 %
  • (653 ks) Skladem
210 Kč
Kategorie: Čokolády a sladkosti
 

Čekankový sirup obsahuje až o 95% méně cukru ve srovnání s jinými přírodními sladidly (med, javorový sirup, agávový sirup,…), proto je velmi vhodný při redukční dietě. Sirup obsahuje dokonce méně než 5 % sacharidů, proto dokonale doplní i ketonovou dietu.

sirup_4

 

VLIV NA ZDRAVÍ A HUBNUTÍ

Čekankový sirup je tvořen ze 71 % vlákninou - takzvaným inulinem. Inulin je rozpustná vláknina, která není stravitelná trávícími enzymy, ale k jejich rozkladu dochází až v tlustém střevu, kde se této práce ujmou prospěšné bakterie, pro které je inulin v podstatě potravou. Příjmem čekankového sirupu tedy pozitivně ovlivňujete střevní mikroflóru. 

 

Kanadská studie uvádí, že u obézních osob a osob s nadváhou, které užívaly denně 21 gramů inulinu, klesla hladina hormonů signalizujících hlad a naopak hladina hormonů signalizujících sytost stoupla.(1)

 

head_aplikace_slide_01

Čekankový sirup díky svému obsahu inulinu:

  • pozitivně ovlivňuje trávení.
  • pomáhá v boji proti zácpě.
  • podporuje správnou funkci imunity.
  • působí jako prebiotikum - podporuje osidlování trávicího traktu zdraví-prospěšnými bakteriemi.
  • snižuje glykemický index současně přijímané potraviny.
  • má přirozeně sladkou chuť - lze tedy použít jako zdravý způsob slazení bez výčitek.

 

VYUŽITÍ V KUCHYNI

Čekankový sirup lze použít nejen ke slazení teplých a studených nápojů, dezertů, sušenek, piškotů, zmrzlin, palačinek a jogurtů. Sirup může být použit i do teplé kuchyně pro pečení všech typů sladkého pečiva a bábovek.

A je tady ještě jedna zcela unikátní vlastnost sirup je schopen částečně nahradit i pokrmový tuk! Takže sirup nepřináší jen snížení kalorické hodnoty pečiva dané nahrazením cukru, ale navíc přináší i snížení energetické hodnoty potravin nahrazením pokrmového tuku, a to až ze sta procent!

Naši šikovní klienti se s čekankovým sirupem nebojí experimentovat!

26903726_10214924560968044_5015707002805424533_n 

  • Ze tří bílků vyšlehejte sníh.
  • Přidejte přiměřené množství namletých lískových ořechů.
  • Přilijte trochu čekankového sirupu.
  • Opatrně smíchejte se sněhem a ořechy.
  • Lžicí tvořte na pečící papír "placičky".
  • Pečte 20 minut na 160 °C.
  • Dalších 20 minut dosušte na 80 °C.

 

DÁVKOVÁNÍ

Dávkování je při slazení stejné jako u medu, při náhradě tuku v potravinách nahrazuje 1 g sirupu zhruba 4 g tuku.

Doporučené dávkování 10 - 20g denně. Při nadměrném užití se mohou vyskytnout mírně nadýmavé účinky. Zvyšování dávky je doporučeno postupně.

 

Bez lepku, bez laktózy, bez konzervačních látek, bez soli, s vysokým obsahem vlákniny, se sníženou energetickou hodnotou.

 

Stolní sladidlo na bázi extraktu z čekanky a sukralózy.

SLOŽENÍ

extrakt z kořene čekanky (min. 98%), zvlhčující látka glycerol, karamel, sukralóza (0,01%)

 

NUTRIČNÍ HODNOTY

Energetická hodnota 650 kJ/161 kcal
 Tuky  0 g
 - z toho nasycené mastné kyseliny  0 g
 Sacharidy  4,7 g
 - z toho cukry  4,7 g
Vláknina 71,3 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g

 

SKLADOVÁNÍ

Uchovávejte v temnu a chladu.

 

Vyrobeno v České republice.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Avatar autora 10.4.2018 16:35
Uz jsem si objednal a musim rict, ze totobse vam fakt povedlo. Vyborny ... jen nechapu jak to muze byt sladke ... :-)
Odpovědět
Avatar autora Odpověď 11.4.2018 16:03
Tak to máme velkou radost:) Sladkost je způsobena obsahem vlákniny inulin, která má přirozeně nasládlou chuť a speciální technologií je sladká chuť ještě zvýrazněna.
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.