Už nevíte, co při dietě vařit? Navíc tak, aby to chutnalo celé rodině? Máme pro vás skvělý tip: kapustové karbanátky. Zvenku křupavé, uvnitř měkké a dokonale chuťově vyvážené. Hotové je máte během pár minut.
A proč zrovna kapusta? Jde o jednu z nejzdravějších potravin rostlinného původu vůbec. Je bohatým zdrojem minerálů, vitamínů, antioxidantů a dalších prospěšných látek. A to se teď v zimě obzvlášť hodí. A proč karbanátky? Protože jsou snadné a zvládne je nejen začátečník. Nebaví vás vaření? Kapustové karbanátky jsou recept právě pro vás.
Co budete potřebovat na 2 porce:
- 600 – 700 g kapusty,
- 2 odměrky KetoMix zeleninové omelety,
- 100 g cibule,
- 4 bílky,
- sůl, pepř, kmín, majoránka,
- česnek,
- kousek slaniny,
- vodu.
Postup:
Kapustu uvařte se solí a kmínem do měkka. Slijte vodu a vše najemno nasekejte. Přidejte 2 cibule orestované na kousku slaniny. Přidejte 4 bílky a 2 odměrky KetoMix omelety. Okořeňte pepřem, majoránkou a česnekem. Osolte dle chuti a vše dobře promíchejte. Lžící vytvořte placičky. Pečte karbanátky na 190 °C dozlatova.
Zaujaly vás karbanátky? Podobně snadné jsou i brokolicové placky.