Kolosvárské plněné zelí

Slaný koláč se skvěle hodí jako lehký oběd nebo večeře. Vydrží poměrně dlouho čerstvý, můžete si jej tedy připravit i dopředu. Pak stačí jen ohřát a doplnit malým salátem s oblíbeným KetoMix dresinkem.
Pochutnat si na špenátovém koláči můžete už od 1. fáze KetoMix diety.

Kolosvarske_plnene_zeli_fhd

Co budete potřebovat na 1 porci:

  • 1 porci Proteinových těstovin risoni KetoMix,
  • 30 g cibule, nakrájené nadrobno,
  • 50 g mletého krůtího masa,
  • 100 g kysaného zelí, pokrájeného na menší kusy,
  • 50 g bílé papriky, nakrájené na kousky,
  • 5 g sladké papriky,
  • 20 ml 10% smetany,
  • sůl a pepř,
  • řepkový olej.

Postup:

Těstoviny připravte podle návodu na obalu. Na pánvi na 1 lžíci oleje orestujte polovinu cibule, přidejte maso, osolte a opepřete. Přidejte papriku a orestujte dozlatova. Na další pánvi na 1 lžíci oleje orestujte zbylou cibuli, přidejte zelí, bílou papriku a risoni a promíchejte. Chvíli poduste a dejte stranou. Do zapékací misky vložte polovinu směsi risoni a zelí, na ni dejte masovou směs a opět risoni se zelím. Navrch nalijte smetanu. Přikryté zapečte v troubě na 180 stupňů asi 15 minut.