Kolosvárské plněné zelí
Slaný koláč se skvěle hodí jako lehký oběd nebo večeře. Vydrží poměrně dlouho čerstvý, můžete si jej tedy připravit i dopředu. Pak stačí jen ohřát a doplnit malým salátem s oblíbeným KetoMix dresinkem.
Pochutnat si na špenátovém koláči můžete už od 1. fáze KetoMix diety.
Co budete potřebovat na 1 porci:
- 1 porci KetoMix proteinových těstovin risoni,
- 30 gramů cibule, nakrájené nadrobno,
- 50 gramů mletého krůtího masa,
- 100 gramů kysaného zelí, pokrájeného na menší kusy,
- 50 gramů bílé papriky, nakrájené na kousky,
- 5 gramů sladké papriky,
- 20 ml 10% smetany,
- sůl a pepř,
- řepkový olej.
Postup
Těstoviny připravte podle návodu na obalu. Na pánvi na 1 lžíci oleje orestujte polovinu cibule, přidejte maso, osolte a opepřete. Přidejte papriku a orestujte dozlatova. Na další pánvi na 1 lžíci oleje orestujte zbylou cibuli, přidejte zelí, bílou papriku a risoni a promíchejte. Chvíli poduste a dejte stranou. Do zapékací misky vložte polovinu směsi risoni a zelí, na ni dejte masovou směs a opět risoni se zelím. Navrch nalijte smetanu. Přikryté zapečte v troubě na 180 stupňů asi 15 minut.