Kapustové karbanátky

Už nevíte, co při dietě vařit? Navíc tak, aby to chutnalo celé rodině? Máme pro vás skvělý tip: kapustové karbanátky. Zvenku křupavé, uvnitř měkké a dokonale chuťově vyvážené. Hotové je máte během pár minut.

A proč zrovna kapusta? Jde o jednu z nejzdravějších potravin rostlinného původu vůbec. Je bohatým zdrojem minerálů, vitamínů, antioxidantů a dalších prospěšných látek. A to se teď v zimě obzvlášť hodí. A proč karbanátky? Protože jsou snadné a zvládne je nejen začátečník. Nebaví vás vaření? Kapustové karbanátky jsou recept právě pro vás.

Co budete  na kapustové karbanátky potřebovat (na 2 porce):

  • 600 – 700 g kapusty
  • 2 odměrky KetoMix zeleninové omelety
  • 100 g cibule
  • 4 bílky
  • Sůl, pepř, kmín, majoránka
  • česnek
  • kousek slaniny
  • vodu

Postup

Kapustu uvařte se solí a kmínem do měkka. Slijte vodu a vše najemno nasekejte. Přidejte 2 cibule orestované na kousku slaniny. Přidejte 4 bílky a 2 odměrky KetoMix omelety. Okořeňte pepřem, majoránkou a česnekem. Osolte dle chuti a vše dobře promíchejte. Lžící vytvořte placičky. Pečte karbanátky na 190 °C dozlatova.

Zaujaly vás karbanátky? Podobně snadné jsou i brokolicové placky.


nahled magazin MP
Autor článku
Marie Petrovová

Zvídavost a láska k psaní ji dovedly k žurnalistice. Úspěšně vystudovala Akademii žurnalistiky a nových médií. Už během školy navštěvovala několik stáží v mediálních domech či České televizi. Tam se po absolutoriích rozhodla zakotvit. Nakonec ji osud dovedl k public relations a marketingu. Zůstala tak nadále věrná světu médií jen z druhé, pro ni barevnější, strany. Svůj čas nejraději tráví s rodinou a přáteli. Nejoblíbenější sportovní aktivitou je pro ni jóga, díky které může propojit ducha i těla. Své štěstí neustále objevuje v okamžicích.