
Suroviny
- 150 g lososa
- 1⁄4 citronu
- 5 g másla
- 1⁄2 celeru řapíkatého
- 50 g brokolice
- 1⁄4 pórku (malého)
- 1⁄2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce oleje
- 40 g hub šitaké
- 25 ml vývaru zeleninového
- sůl, pepř
Postup
Rybu nakrájejte na porce, osolte a opepřete. Položte ji na pečicí papír nebo alobal, na ka- ždou porci dejte kousíček másla a plátek citronu. Papír nebo alobal dobře zabalte. Balíč- ky vložte do vyhřáté trouby (cca 160 stupňů) a zvolna pečte 20 minut. Zeleninu očistěte a nakrájejte na kousky. Na oleji zpěňte nejdříve nakrájenou cibuli, přidejte na plátky na- krájený česnek, pak houby a lehce orestujte. Vmíchejte mrkev, krátce opékejte a přidej- te ostatní zeleninu. Podlijte zeleninovým vývarem, osolte, opepřete, poduste doměkka. Zeleninu rozdělte na talíře a doplňte upečenou rybou.