
Co budete potřebovat
1 porce
Od 1. fáze
- lžíci olivového oleje
- 1 lžíci nadrobno nasekaného česneku
- hrst nasekaných bazalkových lístků
- mořskou sůl a mletý pepř
- Cukety (nejlépe středně velké), rozkrojených podélně na čtvrtky a pak na 1cm plátky
- 750 ml vody nebo zeleninový vývar
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
- 1 odměrka zeleninové KetoMix polévky
- 1 lžička zakysané smetany na ozdobu
Postup
Na středním plameni rozehřejte v pánvi olivový olej. Opékejte na něm česnek, bazalku a osolenou cuketu pomalu 10 minut, až cukety lehce zezlátnou a změknou. Opepřete, zalijte vývarem nebo vodou a vařte 8 minut. Potom sejměte z plotýnky a tři čtvrtiny polévky rozmixujte dohladka. Rozmixovanou směs vraťte zpátky do hrnce a vmíchejte petrželku. Osolte podle chuti. Při podávání rozdělte polévku do misek či talířů a ozdobte čerstvě mletým pepřem. Do své porce nezapomeňte rozmíchat jednu odměrku KetoMix zeleninové polévky.