
Co budete potřebovat (na 1 porci):
- 3 velké listy bílého zelí,
- 100 gramů mletého krůtího masa,
- 25 gramů KetoMix proteinových těstovin risoni,
- 15 gramů cibule, nakrájené nadrobno,
- ½ stroužku česneku, prolisovaného,
- majoránka,
- sůl a pepř,
- řepkový olej.
Postup
Risoni připravte podle návodu na obalu. Cibuli osmahněte na 1 lžíci řepkového oleje a dejte stranou vychladit. Maso smíchejte se solí, pepřem, česnekem, majoránkou, opečenou cibulkou a risoni. Propracujte rukou do hladké hmoty a dejte stranou. V hrnci přiveďte k varu vodu a krátce spařte zelné listy. Každý list osušte papírovou utěrkou a nožem vykrojte nejsilnější část listového žebra, další tužší části můžete opatrně rozklepat paličkou na maso. Pekáček vymažte řepkovým olejem. Masovou směs tvarujte do válečků, které balte jednotlivě do zelných listů. Závitky můžete zpevnit kuchyňským provázkem. Mírně podlijte vodou a pečte v troubě na 180°C asi 40 minut. Podávejte s povolenou čerstvou zeleninou nebo proteinovým pečivem.