Domácí celerový chléb

Jak jistě víte, s dietou KetoMix pečivo není tabu. Pochutnat si můžete na našem chlebu nebo houskách. Ale věděli jste, že chleba vytvoříte třeba také z naší sýrové omelety?

Celerovy-Chleb

Je to jednoduché. Stačí smíchat omeletu s celerem a vyšlehaným bílkem a během 25 minut máte na stole zdravý a křupavý chléb, který nerozeznáte od toho klasického z pšenice. Kompletní postup najdete v našem videu.

Co budete potřebovat:

Postup

Odměrku omelety rozmíchejte v 50 ml studené vody. Osolte. Bílek vyšlehejte do hustého sněhu a lehce vmíchejte do směsi. Přidejte špetku prášku do pečiva. Celer nastrouhejte najemno a přimíchejte společně s nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Chlebíčky posypejte hrubou solí, lněným semínkem a pečte při 200 °C 20-25 minut na pečícím papíru.

Nemáte čas na přípravu? Vyzkoušejte již připravené a naporcované low carb pečivo.

Z naší nabídky

Proteinová omeleta se sýrovou příchutí (10 porcí)

Detail


 
monika-telupilova-foto
Autor článku
Monika Tělupilová

Výživová poradkyně s desetiletou praxí v podnikání v oblasti výživy a vystudovaná nutriční terapeutka. Založila dvě pobočky výživové poradny, a to v Šumperku v roce 2010 a v Brně v roce 2012. Za dobu působení jimi prošlo několik tisíc klientů. Každodenně pomáhá desítkám lidí s úpravou jídelníčku za účelem zdravého stravování, redukce či nabírání hmotnosti. V roce 2017 byla porotkyní a součástí nutričního týmu pečujícího o finalistky České MISS. Výsledky úspěšných klientů můžete najít v časopise Tina. Několikrát vystupovala v ČT v pořadu Sama doma a Dobré ráno. Pravidelně publikuje v Brněnském deníku Rovnost, její citace se objevují v článcích na internetových portálech v Česku i na Slovensku. Je nutriční garantkou celorepublikového projektu Pestrá strava – CEFF v České i Slovenské republice.