Bramboráky jsou jídlem našich babiček, které je poctivě smažily na sádle a nakonec je naplnily kyselým zelím. V dietě se ale brambory řadí k rizikovým potravinám, a tak roli brambor vystřídá celer. Ani počas diety si tak nemusíte chuť smažených bramboráků odepřít. Máme pro vás zdravější alternativu, která vás přenese přímo do babiččiny kuchyně a přitom stále zůstanete v ketóze. Tento recept si můžete vychutnat již v 1. fázi.
Co budete potřebovat na 1 porci:
Bramborák
- KetoMix Proteinová pažitkovo-cibulová omeleta,
- 50 g celeru,
- 1 stroužek česneku,
- sůl a pepř,
- majoránka,
- trochu vody,
- 10 g řepkového oleje.
Hranolky
- 150 g celeru,
- koření červená paprika,
- KetoMix dresink podle chuti,
- 10 g olivového oleje.
Postup:
Celer si připravte na dva talíře. 50 g nastrouhejte na jemno a druhou část celeru nakrájejte na hranolky. Na připravený plech pak hranolky naskládejte, osolte, opepřete, přidejte koření červené papriky a zalijte olivovým olejem. Dejte péct do předehřáté trouby na 200°C cca na 30 minut. Mezitím do misky s nastrouhaným celerem přidejte směs na omeletu, nastrouhaný česnek, majoránku, sůl, pepř a nakonec přidejte vodu. Vodu přilévejte pomalu, aby těsto nebylo moc řídké. Celou směs pečlivě promíchejte a vylijte na rozpálenou pánev s řepkovým olejem. Bramborák osmažte do zlatova z obou stran. Na talíři pak k bramboráku přidejte hranolky a dozdobte oblíbeným KetoMix dresinkem.