Tradiční a oblíbené jídlo, které tvoří kombinace nejrůznější zeleniny a bylinek. Výborně chutná jak samostatně, tak ve společnosti proteinového pečiva. Tento recept je vhodný od 1. fáze KetoMix diety.
Co budete potřebovat na 1 porci:
- 50 g lilku, nakrájeného na kostky,
- 50 g cukety, nakrájené na kostky,
- 50 g zelené papriky,
- 20 g cibule, nakrájené nadrobno,
- ½ stroužku česneku, nakrájeného nadrobno,
- 50 g rajčat, nakrájených na kostky,
- bouquet garni (svazek čerstvých bylinek – tymián, bobkový list, petrželka),
- sůl a pepř,
- olivový olej,
- bageta z Ketomix houstiček.
Postup:
Lilky osolte a dejte na talíř alespoň na 30 minut „vypotit“.
Papriku opalte pod grilem, až slupka popraská a zčerná. Zchlaďte pod ledovou vodou a slupky stáhněte. Dužinu nakrájejte na malé kousky a nechte stranou v misce.
V hrnci na lžíci olivového oleje na mírném plameni orestujte cibuli a česnek. Přidejte rajčata a bylinky a asi 10 minut za občasného míchání povařte. Přidejte papriky a cukety, osolte a opepřete a povařte dalších 15 minut.
Lilky osušte a osmažte na lžíci olivového oleje. Vsypte je do hrnce s ostatní zeleninou a znovu celé povařte. Zelenina by neměla být úplně rozvařená. Vyjměte bylinky, dochuťte solí a pepřem a podávejte s proteinovou bagetou z KetoMix houstiček.