Máte rádi tuňáka? Dopřejte si u štědrovečerní tabule trochu exotiky a připravte si havajskou poke bowl – zdravou misku plnou chutí.
Poke bowl je tradiční havajské jídlo inspirované japonskou kuchyní. Poke znamená „posekané na kousky“ a přesně tak pokrm vypadá. Jde o rybu a zeleninu nakrájené tzv. „na sousto“ a servírované v misce společně s rýží (v našem případě konjakovou bezsacharidovou rýží).
Recept jsme připravili tak, aby byl chutný a zároveň nenarušil vaši KetoMix dietu.
Je vhodný od 2. fáze.
Co budete potřebovat na 2 porce:
- KetoMix Barbecue dresink nízkokalorický,
- řepkový olej,
- kvalitního tuňáka žlutoploutvého, steak 2 x 50 g,
- sezamová semínka,
- konjakovou bezsacharidovou rýži,
- 90 g avokáda, nakrájeného na tenké plátky,
- 150 g salátové okurky, nakrájené na tenká kolečka,
- 100 g ředkviček, nakrájených na tenká kolečka,
- KetoMix Vajonézu,
- zelená nať z jarní cibulky (pouze na ozdobu, není nutná).
Postup:
Nejdříve si připravte tuňáka. V misce smíchejte KetoMix Barbecue dresink a olej. Přidejte tuňáka a ze všech stran obalte. Misku zakryjte folií a dejte marinovat do lednice. Mezitím si nachystejte další ingredience. Podle návodu připravte konjakovou rýži. Avokádo, okurku a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky.
Rozpalte nasucho pánev. Na talíř si připravte sezamová semínka. Namarinované steaky z tuňáka orestujte z každé strany asi 1 minutu nebo podle chuti. Měly by ale zůstat téměř syrové. Z pánve tuňáka přendejte na talíř se sezamovými semínky a obalte ho ze všech stran. Na suchém ubrousku nechte chvíli odpočívat a pak nakrájejte na plátky.
Do servírovací misky postupně naskládejte konjakovou rýži, plátky okurky, ředkviček a avokáda. Nakonec přidejte tuňáka. Pocákejte KetoMix Vajonézou a posypte nadrobno pokrájenou natí z jarní cibulky.