Sushi je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně. Většina lidí si představí syrovou rybu a rýži. Sushi se ale dá připravit i jinak. Vyzkoušejte naší keto verzi s tuňákem a okurkou. Recept je vhodný od 1. fáze KetoMix diety.
Co budete potřebovat na 2 porce:
- 100 g tuňáka ve vlastní šťávě,
- Vajonézu dresink bez kalorií,
- KetoMix česnek a bylinky dresink bez kalorií,
- špetku sušeného zázvoru,
- avokádo na ozdobu,
- 200 g salátové okurky.
Postup:
Okurku nakrájejte na dlouhé tenké plátky. V misce smíchejte tuňáka (šťávu slijte), Vajonézu, česnekový dresink a zázvor. Avokádo nakrájejte na malé hranolky tak, aby délkou odpovídaly šířce okurkového plátku. Na každý plátek naneste a rozprostřete trochu směsi, na kraj dejte avokádový hranolek a smotejte do rolky. Nebo můžete okurku nakrájet na silnější kolečka a na ně směs nanést s pomocí lžičky. Každé kolečko pak ozdobte kouskem avokáda.