Polévky jsou v ketonové dietě dokonalým řešením, jak se zasytit a zároveň dodržovat pitný režim. Možná vám už ale došly nápady na to, co vařit. Máme pro vás skvělý tip v podobě tradiční valašské kyselice. Je velmi jednoduchá, rychlá a skvěle chutná.
Klasická valašská polévka kyselica se neobejde bez zelí a hub. O ty vás neochudí ani ketodieta. Dietní recepty se potřebují vyvarovat mouky, jíšky, smetany. Jak to ale udělat a mít zdravé recepty? Stačí základ nahradit KetoMix sýrovou polévkou a keto jídlo je na světě. Recept je vhodný od 2. fáze KetoMix diety.
Co budete potřebovat na 1 porci:
- 1 odměrku KetoMix polévky se sýrovou příchutí,
- 150 g kysaného zelí s nízkým obsahem sacharidů,
- 50 g hub,
- 50 g kedlubny,
- 20 g cibule,
- mléko,
- 1 lžíce zakysané smetanu,
- vodu,
- sůl, pepř, bobkový list, nové koření.
Postup:
Do hrnce dejte vařit zelí i s nálevem a hrnkem vody. Přidejte bobkový list a pár kuliček nového koření.
Ve druhém hrnci povařte osolenou na kostky nakrájenou kedlubnu. Když je kedlubna téměř měkká, přidejte ji i s vodou do většího hrnce k zelí.
Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a orestujte ji na pánvičce s trochou oleje. V troše mléka rozkvedlejte odměrku KetoMix polévky se sýrovou příchutí, vlijte ji do hrnce a důkladně rozmíchejte. Pak přidejte osmaženou cibulku a houby.
Za občasného míchání nechejte probublávat asi čtvrt hodiny. Nakonec odstavte z plotýnky a dochuťte lžící zakysané smetany, případně solí a pepřem.
Další rychlé keto recepty načerpejte v naší kuchařce. Uvidíte, že ketodieta může bavit i chutnat zároveň a že vaření nemusí být mučení v kuchyni.