Recept na koprovku s kedlubnovým bramborem.
Jídlo je vhodné od 1. fáze keto diety.
Co budete potřebovat na 1 porci:
- Zeleninový vývar 0,5 -1 l,
- 1 odměrka KetoMix zeleninové omelety,
- kopr,
- sůl a pepř,
- kedlubna,
- čekankový sirup,
- vejce 1 ks.
Postup:
Předem si připravte zeleninový vývar. Doporučujeme zeleninu nejprve zprudka orestovat. Mezitím oloupejte kedlubnu a nakrájejte na drobné kostičky. Vařte v osolené vodě doměkka jako klasické brambory. Uvařte si vejce. Pokud máte raději na hniličko, vařte ho asi 6-7 minut. Do 0,5 l vývaru přidejte nasekaný kopr. Přiveďte k varu a zaprašte ½ odměrky směsi na omeletu. Míchejte metličkou. Pokud vám koprová omáčka nehoustne, přidejte druhou polovinu odměrky s omeletou. Na závěr omáčku dochuťte octem, solí a pepřem. Doporučujeme si ocet vedle v rendlíčku převařit, abyste odstranili štiplavou chuť. Neztratí kyselost, ale bude jemnější. Pokud byste si rádi koprovku ještě přisladili, můžete použít čekankový sirup. Low carb koprová omáčka se servíruje s kedlubnovým bramborem a uvařeným vejcem.
Přejeme dobrou chuť!