Svěží velikonoční nádivka

Aby byla velikonoční nádivka dobrá, není třeba, aby obsahovala hromadu tuku a nezdravé uzené maso. Připravit se dá i její svěžejší a pro trávení příznivější varianta, která jí chutí může směle konkurovat. Co se týká ohrožení vaší váhy, nemůže se s touto nádivkou žádná z těch tradičních měřit. Na této odlehčené si nejen pochutnáte, ale ani po ní nepřiberete. Dopřát si ji můžete už od 1. fáze KetoMix diety.

Velikonoční nádivka 

Co budete potřebovat na 1 porci:

  • 1 porci KetoMix Proteinových houstiček,
  • 2 bílky,
  • 50 g nízkotučného tvarohu,
  • 60 ml zeleninového vývaru,
  • 150 g žampionů,
  • 30 g cibule,
  • řepkový olej,
  • zelené bylinky: nať z jarní cibulky, pažitka, mladá kopřiva, petrželka, medvědí česnek,
  • muškátový květ,
  • sůl a pepř.

Postup:

Proteinové houstičky připravte podle návodu na obalu. Hotové houstičky nakrájejte na kostky. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Formu, ve které budete péct, vymažte řepkovým olejem. Na pánvi na 1 lžíce oleje opečte cibulku, přidejte na plátky nakrájené houby a restujte, dokud se neodpaří voda. Pánev dejte stranou. Bílky ušlehejte do pevného sněhu. V misce prošlehejte tvaroh a zeleninový vývar společně se špetkou muškátového květu, solí a pepřem podle chuti. Do větší misky dejte kostky houstiček, orestované houby a nadrobno pokrájené oblíbené bylinky, zalijte směsí tvarohu a vývaru a promíchejte. Opatrně přidejte sníh z bílků a zlehka zamíchejte. Směs dejte do připravené formy a pečte asi 30 minut dozlatova.