Špenátový quiche


Slaný koláč se skvěle hodí jako lehký oběd nebo večeře. Vydrží poměrně dlouho čerstvý, můžete si jej tedy připravit i dopředu. Pak stačí jen ohřát a doplnit malým salátem s oblíbeným KetoMix dresinkem. Pochutnat si na špenátovém koláči můžete už od 1. fáze KetoMix diety. 

Co budete potřebovat na 1 porci:

Těsto:

Náplň:

  • 20 g cibule, nakrájené nadrobno,
  • ¼ stroužku česneku, prolisovaného,
  • 100 g špenátu,
  • 20 g cherry rajčat, pokrájených na polovinu,
  • 50 g odtučněného tvarohu,
  • 1 bílek,
  • 10 g mandlového mléka bez sacharidů,
  • tymián,
  • hořčice bez cukru,
  • sůl a pepř,
  • řepkový olej.

Postup:

Troubu rozpalte na 170 stupňů. Smícháním všech surovin připravte těsto. Pokud bude příliš drobivé, můžete přidat po lžičkách studenou vodu. Zabalte do fólie a dejte odležet do lednice alespoň na 20 minut. Těsto rozválejte mezi 2 pečicími papíry na placku a přesuňte do formy. Prsty upravte okraje. Spodek těsta propíchejte vidličkou. Pečte asi 10 minut.

Na pánvi na lžíci oleje orestujte cibulku. Přidejte špenát, česnek a tymián a restujte pár minut. Dejte stranou. V misce rozšlehejte tvaroh, bílek, mléko, hořčici, sůl a pepř. Na upečený korpus rovnoměrně rozprostřete orestovanou směs a zalijte směsí z misky. Navrch dejte rajčata. Pečte v troubě rozehřáté na 170 stupňů asi 20 minut.