Halibut v papilotě


Příprava tohoto receptu je velice snadná a přitom jde o dokonalé jídlo, které se hodí i na štědrovečerní tabuli. Žádné speciální nádobí nebudete potřebovat, stačí obyčejný pečicí papír. Ryba díky pečení v papíře zůstane krásně šťavnatá a plná chutí. Dopřát si ji můžete od 2. fáze.

Co budete potřebovat na 2 porce:

  • 2 x 100 g halibuta,
  • 2 lžíce KetoMix dresinku česnek a bylinky,
  • 350 g cukety, nakrájené na kostky,
  • 100 g cherry rajčat, nakrájených na poloviny,
  • 45 g černých oliv, nakrájených na kolečka,
  • 4 kolečka citrónu,
  • 2 snítky tymiánu,
  • 1 lžíci extra panenského olivového oleje,
  • sůl a pepř,
  • pečicí papír.

Postup:

Troubu rozpalte na 180 stupňů. Filety halibuta omyjte a osušte. Na arch pečicího papíru rozložte polovinu zeleniny (cuketu, rajčata, olivy), zakápněte olivovým olejem. Na zeleninu položte osolený a opepřený filet z halibuta, který potřete KetoMix dresinkem Česnek a bylinky. Přidejte citrón a tymián. Balíček stáhněte tak, aby byl neprodyšně uzavřený. Můžete buď použít provázek na pečení nebo okraje papíru ze všech stran překládat tak, že vám vznikne jakási kapsa. Jednotlivé strany pak ještě na pečicím plechu zatižte kovovými příbory. Pečte asi 15 až 20 minut.