Halibut v papilotě


Příprava tohoto receptu je velice snadná a přitom jde o dokonalé jídlo, které se hodí i na štědrovečerní tabuli. Žádné speciální nádobí nebudete potřebovat, stačí obyčejný pečicí papír. Ryba díky pečení v papíře zůstane krásně šťavnatá a plná chutí. Dopřát si ji můžete od 2. fáze.

Kopie souboru Halibut v papilotě (1) (1)

Co budete potřebovat (na 2 porce):

  • 2 x 100 gramů halibuta,
  • 2 lžíce KetoMix dresinku česnek a bylinky,
  • 350 gramů cukety, nakrájené na kostky,
  • 100 gramů cherry rajčat, nakrájených na poloviny,
  • 45 gramů černých oliv, nakrájených na kolečka,
  • 4 kolečka citrónu,
  • 2 snítky tymiánu,
  • 1 lžíci extra panenského olivového oleje,
  • sůl a pepř,
  • pečicí papír.

Postup

Troubu rozpalte na 180 stupňů. Filety halibuta omyjte a osušte. Na arch pečicího papíru rozložte polovinu zeleniny (cuketu, rajčata, olivy), zakápněte olivovým olejem. Na zeleninu položte osolený a opepřený filet z halibuta, který potřete KetoMix dresinkem Česnek a bylinky. Přidejte citrón a tymián. Balíček stáhněte tak, aby byl neprodyšně uzavřený. Můžete buď použít provázek na pečení nebo okraje papíru ze všech stran překládat tak, že vám vznikne jakási kapsa. Jednotlivé strany pak ještě na pečicím plechu zatižte kovovými příbory. Pečte asi 15 až 20 minut.


nahled magazin MP
Autor článku
Marie Petrovová

Zvídavost a láska k psaní ji dovedly k žurnalistice. Úspěšně vystudovala Akademii žurnalistiky a nových médií. Už během školy navštěvovala několik stáží v mediálních domech či České televizi. Tam se po absolutoriích rozhodla zakotvit. Nakonec ji osud dovedl k public relations a marketingu. Zůstala tak nadále věrná světu médií jen z druhé, pro ni barevnější, strany. Svůj čas nejraději tráví s rodinou a přáteli. Nejoblíbenější sportovní aktivitou je pro ni jóga, díky které může propojit ducha i těla. Své štěstí neustále objevuje v okamžicích.