S dietou KetoMix se sladkého vzdávat nemusíte. Vyzkoušejte si upéct jeden z našich receptů na lahodný perník.
Recepty jsou vhodné od 1. fáze diety KetoMix.
Kávový perník
Co budete potřebovat na 10 porcí:
- Celé balení KetoMix mugcake,
- 2 lžičky perníkového koření,
- čekankový sirup,
- 2 lžičky instantní kávy,
- 150 g vlašských ořechů,
- vodu.
Postup:
Do 220 ml vody přidejte dvě lžičky instantní kávy a lžíci čekankového sirupu. Vše nechte projít varem. KetoMix mugcake vysypejte do mísy a smíchejte s perníkovým kořením a připravenou kávou. Do polotekutého těsta (pokud se vám zdá příliš tuhé, přidejte vodu) přidejte nadrobno nasekané vlašské ořechy a promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem a dejte do něj těsto. Pečte zhruba 25 minut na 180°C.
Nezapomeňte, že perník pečete z celého pytlíku. Po upečení ho tedy rozdělte na deset porcí a dobře schovejte. Ať vám ho nikdo z rodiny nesní.
Čokoládový perník s lískovými ořechy
Co budete potřebovat na 10 porcí:
- Celé balení KetoMix mugcake,
- 2 lžičky perníkového koření,
- 50 g KetoMix 70% hořké čokolády,
- 150 g lískových ořechů,
- vodu.
Postup:
Směs na mugcake smíchejte s perníkovým kořením a 220 ml vlažné vody. Polovinu čokolády nakrájejte na menší kousky a smíchejte s těstem. Druhou půlku rozehřejte ve vodní lázni. Do polotekutého těsta přidejte nadrobno nasekané lískové ořechy (část si nechte na posypání) a promíchejte.Plech vyložte pečicím papírem a dejte do něj těsto. Pečte zhruba 25 minut na 180°C. Po vychladnutí polijte perník rozehřátou čokoládou a posypejte strouhanými ořechy. Perník vám vystačí na deset porcí.
Perník s tvarohem a jahodami
Co budete potřebovat na 10 porcí:
- Celé balení KetoMix mugcake,
- 2 lžičky perníkového koření,
- KetoMix příchuť jahodovou,
- 1 nízkotučný tvaroh,
- jahody,
- vodu.
Postup:
Základ na KetoMix mugcake smíchejte s perníkovým kořením a 220 ml vody tak, aby vzniklo polotekuté těsto. Upečte v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem cca 25 minut na 180°C. Nízkotučný tvaroh vyšlehejte se dvěma lžičkami KetoMix jahodové příchuti. Přidat můžete také dvě jahody, které do krému rozmixujete. Po upečení perník rozkrájejte na 10 porcí. Před konzumací jej potřete tvarohovým krémem (na 1 porci maximálně 50 g tvarohu) a dozdobte půlkou jahody.