Tuřín je zelenina, která může mimo jiné pozitivně ovlivňovat trávení. Byl populární hlavně ve staročeské kuchyni. Naštěstí si nachází cestu i do té současné. Dá se využít ve spoustě „bramborových“ receptů, jeho chuť je dokonce lahodnější než chuť obyčejných brambor. A to je dobrá zpráva pro všechny, kteří o letošních Vánocích drží KetoMix dietu. Štědrovečerní salát si totiž můžete připravit i z tuřínu a přitom nijak neohrozit svůj jídelníček. Recept je vhodný už od 1. fáze.
Co budete potřebovat na 2 porce:
- 450 g tuřínu, nakrájeného na kostky,
- Vajonézu KetoMix,
- 1 lžičku citrónové šťávy,
- 1 lžičku hořčice bez cukru,
- 50 g kyselé okurky, nakrájené na kostičky,
- čerstvý kopr, nasekaný nadrobno,
- sůl a pepř podle chuti.
Postup:
Tuřín oloupejte, nakrájejte na kostky a do hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a na střední teplotu vařte dokud tuřín nezměkne (měl by ale zůstat stále pevný). Sceďte a nechte okapat.
Do větší mísy vložte Vajonézu, citrónovou šťávu, hořčici, kysanou okurku, kopr, sůl, pepř a vše dobře promíchejte. Přidejte tuřín a opět promíchejte. Mísu zakryjte a dejte vychladit do lednice na minimálně 1 hodinu.