Víte, že losos je považován za nejzdravější rybu vůbec? Díky krátkému pečení navíc zůstane šťavnatý a plný chuti. Když ho spojíte s řapíkatým celerem, dostanete skvělé nízkokalorické jídlo, které se hodí do teplých letních dní. Tento recept si můžete vychutnat již od 1. fáze diety.
Co budete potřebovat na 1 porci:
- 50 g filet lososa,
- 1 lžíci bylinkového dresinku KetoMix,
- 15 g olivového oleje,
- 100 g řapíkatého celeru,
- sůl, pepř,
- 1 plátek citronu,
- 50 g salátových listů,
- 50 g cherry rajčátek nakrájených na polovinu.
Postup:
Filet z lososa omyjte a osušte papírovou utěrkou. Podle chuti osolte a opepřete. Filet dejte na kousek pečícího papíru, zakápněte olivovým olejem a dejte do vyhřáté trouby. Pečte na 180 stupňů po dobu cca 15 minut. Mezitím si připravte celerovou přílohu. Použijte světlejší řapíky, které jsou schované pod vnější vrstvou celeru a s pomocí škrabky nebo nože je oloupejte. Tuhá vlákna nevyhazujte, dají se využít například do vývaru. Nakrájejte oloupané řapíky na kousky a krátce osmahněte na olivovém oleji. Ten zjemní ořechovou chuť celeru a podpoří jeho křupavost. Nakonec smíchejte na kousky natrhané salátové listy s rajčátky a přidejte lžíci bylinkového dresinku KetoMix. Řapíkatý celer a salát servírujte s lososem, ozdobeným kolečkem citronu.