Štědrovečerní kapr a salát dietně!

Vyzkoušejte recept na štědrovečerního obalovaného kapra a výtečný „bramborový“ salát.

(Ne)tradiční „bramborový“ salát

Co budete potřebovat:

Základ salátu:

  • ¼ středně velkého celeru,
  • ¼ ředkve vodnice,
  • ¼ mrkve,
  • ½ balení zakysané smetany,
  • 2 vejce natvrdo,
  • lžičku hořčice bez cukru,
  • Sůl, pepř.

Domácí majonéza:

  • 1 žloutek,
  • ½ lžičky šťávy z citronu,
  • 1 lžičku vinného octa,
  • ¼ lžičky hořčice bez cukru,
  • ½ lžičky soli,
  • ¾ hrnku olivového nebo avokádového oleje.

Postup:

Kořenovou zeleninu oloupejte a uvařte doměkka. Mezitím si připravíte domácí majonézu. Do vyšší nádoby vlijte žloutek, citronovou šťávu, ocet a přidejte hořčici a sůl. Ručním šlehačem vyšlehejte směs, dokud se nevytvoří světle žlutá hmota. Do ní přidávejte po lžičkách ¼ oleje a potom dobře prošlehejte. Zbylý olej za neustálého šlehání opatrně přilévejte do směsi, dokud se nevytvoří tuhá majonéza. Nechte ji v lednici vychladnout.

Mezitím uvařenou zeleninu a vejce natvrdo nakrájejte na menší kostičky a vložte do větší mísy. Přidejte zakysanou smetanu, vychladlou domácí majonézu, hořčici, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte. Salát nechte přes noc uležet.

Obalovaný kapr

Co budete potřebovat na 1 porci:

Postup:

Filet z ryby omyjte a očistěte. Osolte a opepřete, následně ho obalte ve směsi KetoMix omelety s pažitkovo-cibulovou příchutí. Smažte na pánvičce s trochou oleje z obou stran dozlatova. Podávejte spolu s „bramborovým“ salátem ozdobeným pažitkou a plátkem citronu.