
Doslova královsky se po náročném dni bude cítit každý, kdo ochutná unikátní Rosé Královny Elišky. Ročník 2015 ze dvou modrých odrůd – polovina Frankovky a polovina Rulandského modrého, uchvátí milovníky ovocných vůní, především jahod a malin. V létě poslouží jako skvělé osvěžení a kombinovat ho můžete takřka s každým jídlem. Skvěle se hodí k zelenině, salátům a olivám, které jsou vhodné už od první fáze. A v druhé fázi už ho můžete párovat s mořskými plody, pečeným masem a sýry.
Svěží a ovocitá chuť se skrývá ve sklence kabinetního vína Rosé Kozí Horky 2018, kde jsou intenzivně cítit tóny jahod, malin;mirabelek, červeného rybízu a šťavnatá chuť grepu. Pro svou lehkost jsou růžová vína vhodná na zahradní párty, letní grilování nebo třeba piknik. Rosé se podává více vychlazené, aby krásně podtrhlo celkovou svěžest a aroma. Jeho kvalitu může prokázat i výhra stříbrné medaile na mezinárodní vinařské soutěži Vinum Juvenale 2018.
Jakostní odrůdové víno Rulandské šedé 2018 podtrhne harmonii nejen vynikající večeře, ale je velmi oblíbeným společníkem i při posezení s přáteli. Sklenka nasládlého lahodného vína s tóny lískových oříšků a medu s typickou chlebnatou chutí zvedne náladu během okamžiku. Stejně tak zlatožluté kabinetní víno Rulandské šedé 2018 s veselou vůní kvetoucích jarních květin a oblou, dynamickou a hladkou vůní po citrónech, mandarinkácha pomelu, dopřeje chuťovým pohárkům naprosto dokonalý požitek. Tato vína výborně vyniknou v kombinaci s kořeněnými jídly nebo rybími specialitami. Rovněž mohou výtečně doplnit i sladké dezerty.
Milovníky červeného vína potěší víno s přívlastkem Zweigeltrebe 2018. Sklenku provoní sladkými tóny višní v čokoládě, modrých moruší a borůvek s jemnou stopou ostružinových listů. Hladká ale přesto hutná ovocná chuť s nádechem višní a borůvkového kompotu pohladí po jazyku a naláká i čichové buňky. Další novinkou, kterou KetoMix uvádí je Rulandské modré 2014. To po přivonění zaujme svými tóny po kouři a sušených švestkách. Červená vína se skvěle hodí k hovězímu masu nebo zvěřině či sýrům. Na rozdíl od bílých či růžových vín, je u červených vín dobré po otevření láhve, nechat víno alespoň hodinu odstát, aby se vydýchalo.
Tipy na párování vín a jídel v rámci diety
1. K nízkotučným a nekořeněným jídlům jemné chuti a světlému masu jako jsou ryby a drůbeží se hodí především bílá suchá vína. I k o něco tučnějším jídlům – pečenému masu, jídlům se zálivkou či majonézou doporučujeme Jakostní odrůdové víno Rulandské šedé 2018 & Rulandské šedé 2018 a skvěle například vyniknou tak k nízkosacharidovým špagetám Aglio Olio.
2. Ke kořeněným jídlům, salátům či kombinaci drůbežího nebo ryb se hodí více růžová a červená vína. Mají plnější a výraznější chuť. Proto doporučujeme z růžových Rosé Kozí Horky 2018 & Rosé Královny Elišky.
3. Zralá červená vína párujte se steaky a hutnějšími jídly. Například zaručeným úspěchem je možnost kombinace Zweigeltrebe 2018 a gulášové polévky se zelím.