Celerový pečený chlebíček z omelety

Celer je velmi zdravá zelenina s mnoha pozitivními přínosy pro lidský organismus. Bát se ho nemusíte ani v době, kdy držíte ketonovou nebo nízkosacharidovou dietu.

Jídlo je vhodné od 1. fáze ketonové diety.

Co budete potřebovat na 1 porci:

  • 1 odměrku omelety,
  • 1 bílek,
  • prášek do pečiva,
  • 40 g celeru,
  • petrželku nebo pažitku,
  • lněné semínko na ozdobu,
  • sůl.

Postup:

Necelou odměrku omelety rozmíchejte v 50 ml studené vody. Osolte. Jeden bílek vyšlehejte a lehce vmíchejte do směsi. Přidejte špetku prášku do pečiva. Nastrouhejte na jemno 40 gramů celeru a přimíchejte společně s nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Chlebíčky posypejte hrubou solí, lněným semínkem a pečte při 200°C 20-25 minut na pečícím papíru.