Mají velmi málo kalorií, tuků a žádný cholesterol. Jsou zdrojem vlákniny, minerálních látek, jako je draslík či sodík a vitamínů skupiny A, B a C. Jsou tak například zdravější než jablka.
Obsahují významný antioxidant lykopen, který chrání před rakovinou. Nejvíce ho lidské tělo dokáže získat právě z tepelně upravených rajčat.
Dozrávání rajčat lze urychlit, když mezi ně rozmístíte zralá jablka. Ta uvolňují etylén, který podporuje zmiňované dozrávání.
Dříve byla rajčata považována za letní ovoce. Skutečně jsou z botanického hlediska ovocem, jelikož jde o měkké bobule. Teprve časem jsme si z nich „udělali“ zeleninu.
Pokud budete rajčata pěstovat v mobilních nádobách na balkoně, lodžii, nebo terase, budou fungovat jako přírodní repelent proti komárům nebo mravencům.
Rajčatová polévka
KetoMix Rajčatovou polévku si můžete samozřejmě připravit velmi rychle podle návodu na obale. Pokud si jí ale chcete maličko zpestřit, vyzkoušejte náš recept.
Co budete potřebovat:
- KetoMix Rajčatovou polévku,
- vodu,
- cibuli,
- lžičku másla,
- bobkový list,
- skořici
- lístky čerstvé bazalky,
- Slim Pasta Nudle.
Jak na to?
Lžičku másla nechte rozpustit a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Vložte jeden bobkový list a trošku mleté skořice a koření nechejte rozvonět. Až cibule zezlátne, přilejte vodu a odměrku KetoMix Rajčatové polévky. Pozor, velmi rychle vzkypí, proto je nutné ji hlídat a snížit teplotu na plotýnce. Nechte povařit zhruba 5 minut. Mezitím propláchněte Slim Pasta nudle. Vložte je do polévky a nechejte prohřát. Po nandání na talíř do ní přidejte ještě nakrájené bazalkové listy. Krásně vám polévku provoní.
Dobrou chuť.