Vyzkoušejte recept na štědrovečerního obalovaného kapra a výtečný „bramborový“ salát.
(Ne)tradiční „bramborový“ salát
Co budete potřebovat:
Základ salátu:
- ¼ středně velkého celeru,
- ¼ ředkve vodnice,
- ¼ mrkve,
- ½ balení zakysané smetany,
- 2 vejce natvrdo,
- lžičku hořčice bez cukru,
- Sůl, pepř.
Domácí majonéza:
- 1 žloutek,
- ½ lžičky šťávy z citronu,
- 1 lžičku vinného octa,
- ¼ lžičky hořčice bez cukru,
- ½ lžičky soli,
- ¾ hrnku olivového nebo avokádového oleje.
Postup:
Kořenovou zeleninu oloupejte a uvařte doměkka. Mezitím si připravíte domácí majonézu. Do vyšší nádoby vlijte žloutek, citronovou šťávu, ocet a přidejte hořčici a sůl. Ručním šlehačem vyšlehejte směs, dokud se nevytvoří světle žlutá hmota. Do ní přidávejte po lžičkách ¼ oleje a potom dobře prošlehejte. Zbylý olej za neustálého šlehání opatrně přilévejte do směsi, dokud se nevytvoří tuhá majonéza. Nechte ji v lednici vychladnout.
Mezitím uvařenou zeleninu a vejce natvrdo nakrájejte na menší kostičky a vložte do větší mísy. Přidejte zakysanou smetanu, vychladlou domácí majonézu, hořčici, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte. Salát nechte přes noc uležet.
Obalovaný kapr
Co budete potřebovat na 1 porci:
- 100 g kapra nebo jiné ryby,
- sůl, pepř,
- proteinová omeleta KetoMix s pažitkovo-cibulovou příchutí,
- olivový olej.
Postup:
Filet z ryby omyjte a očistěte. Osolte a opepřete, následně ho obalte ve směsi KetoMix omelety s pažitkovo-cibulovou příchutí. Smažte na pánvičce s trochou oleje z obou stran dozlatova. Podávejte spolu s „bramborovým“ salátem ozdobeným pažitkou a plátkem citronu.